Welkom bij ‘Kracht door Rouwen’.

‘Kracht door Rouwen’ is een vijfdaagse rouwretraite waar iedereen van harte welkom is met zijn/haar verliesverhaal. Een midweek waarin er alle ruimte is om jouw verhaal te vertellen en in het licht te zetten. Samen met anderen, tijdens individuele begeleiding en in de ruimte die ontstaat als het stil wordt.

Rouwen is gezond en hoort bij het leven en de liefde. Soms is het verhaal echter zo groot dat je het gevoel hebt dat je het niet meer kunt behappen. Het kan te complex zijn, recent verlies kan oude rouw omhoog brengen of je hebt te maken met onverwacht (traumatisch) verlies of gestapeld verlies. Je verhaal geeft je in het hier en nu gevoelens van bijvoorbeeld verwarring, eenzaamheid, onzekerheid, leegte, verdriet, boosheid, pijn en schaamte. Je wil je levensenergie en je eigenheid terug, maar hoe?

Wij geloven erin en kunnen dat uit persoonlijke ervaring onderschrijven, dat het helpt om je verhaal te onderzoeken. Wat is er gebeurd? Wat heeft het je gekost? Wat heeft het je gebracht?

Rouwretraite ‘Kracht door Rouwen’ ondersteunt je bij het verweven van jouw verhaal in je leven.

De combinatie van het werken in een groep, individuele sessies, rust en ruimte voor jezelf, professionele begeleiding en volledig ontzorgt worden zorgt voor een warme bedding waarin jouw verhaal in het licht mag komen. Je bent welkom, met alles wat er is.

Locatie: De Hof van Kairos: Pleisterplaats voor de ziel.

De Hof van Kairos ligt in het coulisselandschap van Winterswijk. Een prachtig oud landschap met een omhullend karakter. Hof betekent omheinde tuin. Dat wil de Hof ook betekenen: een beschutte en welkome plek waar je om verschillende redenen een korte periode bent, tot verstilling komt, uit kunt ademen en inspiratie opdoet om vervolgens weer jouw weg te gaan. Een pleisterplaats voor de ziel, klooster van deze tijd, herberg van het hart.

Je hebt de beschikking over een eigen kamer en je kunt gebruik maken van de algemene ruimtes van de Hof, inclusief het prachtige atelier aan de weilandrand, waar je bij de houtkachel kunt zitten en/of 'werken' met creatieve middelen. Je kan wandelen in de omliggende natuur.

Innerlijke mens: iedere dag een Konigsmaal.

Alle (vegetarische) maaltijden worden met liefde, aandacht en zorg bereidt door Judith Koning van Koningsmaal. Koken is echt haar ding maar ze is meer dan alleen een goede kok. Het gaat haar om het hele proces van creëren. Van aandacht, een mooie sfeer, van genieten en samen zijn. We eten met elkaar in stilte.

Begeleiding: Jolande en Eveline.

Deze rouwretraite verzorg ik samen met mijn fijne collega Jolande van Kempen. We baseren ons op het systemisch gedachtegoed en de verliescirkel (Opleidingen Land van Rouw, Wibe Veenbaas en Piet Weisfelt). Onze persoonlijke stijl van begeleiden is, naast het inzetten vakinhoudelijke kennis en (levens)ervaring, om diepgang te combineren met lichtheid en humor.

Praktische informatie:

Aantal deelnemers: 8

Eerstvolgende datum rouwretraite: Maandagmiddag 23 september t/m vrijdagmorgen 27 september 2019. Aankomsttijd 17:00 uur. Vertrek 10:00 uur.

Meer informatie volgt. Wil je nu al meer weten? Neem gerust contact met me op.

Levenskunst is onder alle omstandigheden het leven blijven omarmen.