Even voorstellen

Mijn naam is Eveline de Lange. Ik woon met veel plezier aan de rand Millingen aan de Rijn samen met mijn vrouw, onze labrador en kippen. Het wonen daar is een dagelijks genieten van de ruimte in het Duitse achterland, de rivier, uiterwaarden en onze prachtige tuin waar ik graag in werk.

Vanaf de start van mijn leven heb ik te maken gehad met rouw en verlies. Rouw door de dood, door scheiding, verlies van gezondheid en verlies van werk.

In 2011 ben ik gaan werken als ritueel begeleider bij afscheid en in 2012 startte ik samen met Sidone Korse onze uitvaartonderneming Limes Uitvaartzorg. Ik voel me thuis in dit werkgebied van de dood waar alle ruis verdwijnt en het zo over het leven gaat.  Na een aantal jaar kreeg ik de behoefte om een nieuwe stap te gaan zetten en mezelf verder te specialiseren op het gebied van rouwbegeleiding en (opnieuw) met cliënten in kleinere setting te werken. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van Limes Rouwbegeleiding.

Om mijn vakkennis en professionaliteit als rouwbegeleider verder te verdiepen volgde ik de tweejarige post-HBO opleiding "Omgaan Met Verlies" bij Land van Rouw in Nijmegen.

Alle eerdere opleidingen en werk- levenservaring komen nu bij elkaar in mijn werk als rouw- en verliesbegeleider: de diepgaande 3-jarige leergang bij het ITIP om vol vertrouwen te kiezen voor het leven vanuit mijn essentie, aangevuld met de 2-jarige energetische opleiding (ook bij het ITIP), mijn eerdere praktijk als begeleider op het gebied van levensvraagstukken, de jarenlange ervaring in de uitvaartzorg en tot slot de meerjarige opleiding bij Opleidingen Land van Rouw waar ik mijn eigen rouw en verlies beter heb leren verweven in het leven.

In dat leven blijf ik altijd onderweg met alle heuvels en dalen die daarbij horen. Ik ken ze goed. Tegenwoordig wel meer met de stroom mee dan vroeger. Niet meer uit alle macht stroomopwaarts proberen te zwemmen, niet meer vastklampen aan een steen in de rivier maar zoveel mogelijk als volgend mens.